вторник, 16 февруари 2016 г.

Fuck off рационалните числа

Тогава тя се захвана с Н. Той, разбира се, беше по-различен. Косата му беше по-тъмна, носът- по- голям, пръстите му- по дълги. Пиеше кафето си малко по-късо, но с повече мляко, избираше дрехи в по-топли цветове, излизаше за работа по-късно. Казваше й по-често,че я обича, тя по-рядко се трогваше. Четеше по-малко, говореше за политика по-често. Като цяло може да се каже, че говореше по-често. Спортуваше по-малко, но повече му личеше- същото се отнася и за пиенето.
Двамата се забавляваха повече заедно, макар че имаха по-малко общи приятели. Кучето й го харесваше повече. Понякога и тя го харесваше повече, друг път- по-малко.

Бързо намерих числото N, намислих си следващо неизвестно и изтрих дъската. Остана само числото Пи. Не мога да го извадя от уравненито. Без Пи няма да има никакво уравнение, само азбука от неизвестни. То е в двойната спирала на моето ДНК, в окръжността от хвърления в езерото камък, в Слънцето и в зеницата на окото ми. Пи е =3,14, всички са убедени в това. Всъщност още никой математик не е успял да изчисли Пи с пълна точност, но аз продължавам да търся още и още цифри след запетаята. Това би могло да продължи вечно.

Знаете, Пи е ирационално число.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Да се върнем отново на бомбето: На първо място, за Сабина то беше смътен спомен за забравения дядо, кмет на малък чешки градец от миналия ве...