сряда, 15 февруари 2017 г.

В момента обявата не е активна

Всички кандидати, които стигнаха до трето интервю, се представиха блестящо! Когато за последно търсех човек за тази позиция преди две години, вероятно бих назначила всеки от тях. Но мястото е само едно, не мога да ги взема всичките.

Обаче офисът точно сега е като след бомбардировка. Трябва не да се подреди, а направо да се изрине, да се измият прозорците, да се удари една боя, даже лек ремонт няма да навреди. Малко ме е страх от бормашината, но като се налага, просто си запушвам ушите. Май е най-добре да не бързам с назначенията, докато не се преустрои помещението. Че аз дори интервютата проведох в антрето. Разчитам на името и добрия маркетинг, но ако видят какво е вътре, надали ще искат мястото... Определено трябва да изчакам.

Още повече, сега офисът е всичко на всичко една голяма стая. Хубаво ще е да си заградя една кутийка за кабинет. Искам да си го боядисам в жълто, да изхвърля всички хвърчащи листчета, изветрели флумастри и капачки, които не знам от какво са. Да си пускам в него музика, която никой друг да не чува. А когато излизам, да мога да си го заключвам, за всеки случай. Понякога ще стои празен с дни, а когато се връщам, ще ми се вижда още по-чист и светъл.  Днес обаче е вторник, не е хубаво да се започват нови начинания. Ще се захвана с това може би идния понеделник.

Решено е. Остава да измисля само какво да кажа на кандидатите, които сега чакат отвън. Дали да ги забавя колкото мога, все някой ще изчака всичко тук да приключи... Или пък да им кажа да кандидатстват отново, може би след месец или два, ако все още не са намерили нещо друго? Но те са така квалифицирани, а позицията е доста търсена - надали ще останат без работа. Когато подновя търсенето може да ми се паднат пълни кретени. Има и нещо друго, предпочитем да назначавам хора без договор, поне в началото. Знам, че е нелегално, но и за тях ще е по-добре. Въпросът е как да им го поднасям, ще изглежда много несериозно от моя страна. Ако не търсите човек за тази позиция в момента, нито предлагате постоянен ангажимент за в бъдеще, защо провеждате интервюта изобщо? Така ще си кажат.

Ако отговаряте на условията и позицията представлява интерес за вас, изпратете биографията си не по- рано от идния понеделник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Да се върнем отново на бомбето: На първо място, за Сабина то беше смътен спомен за забравения дядо, кмет на малък чешки градец от миналия ве...