петък, 2 юни 2017 г.

Късното лягане причинява хипохондрия

Ashley: You mustn't say unkind things about Melanie. 


Страхувах се,че ще е хубава - хубава е. Дори още по-зле - не толкова, че е хубава, но има хубава усмивка. И сигурно го знае, защото е постонно усмихната. Страхувах се, че ще е забавна - щом те е харесала, сигурно е забавна. Залива се от смях на шегите ти и дори не изглежда изкуствено. Явно разбира и от коли и такива неща, щом и е толкова смешно. А ти си купил тази нова кола, за да я впечатлиш. Всъщност, много се радвам, че си си купил нова кола. Само като си я представя как стои на моята седалка на старото Пежо , но разбира се без да си катери краката по тапицерията и без да прави трохи, и ме заболява още повече дванадесетопръстника.Тя не тряска вратата, сигурна съм. Не защото колата е нова, просто знае точно с каква сила да я затвори. Тя никога няма да смени радиото на любимата ти песен, нито ще ти се смее ако и пуснеш онези сантиментални шлагери. Може би си имате ваша група, ваша касетка, ваша си песен. Е,дано не ти е любима, защото ако се разделите, познай какво - никога няма да можеш да си я пуснеш без да ти скапе настроението.

Кого заблуждавам, вие няма да се разделите. Тя е първи, може би втори курс в университета, учи психология или културология, има страхотно семейство. Вероятно е имала и също толкова страхотно детство, нали това е формулата да станеш прекрасен човек. Тя има от онези приятелки, които никога не ти говорят зад гърба. Напрягам цялата си мисъл в опит да си ви представя как се карате, как тя избухва и крещи, но е почти невъзможно. Тя е толкова хубава, когато се усмихва, че ти никога не би позволил усмивката да слиза от лицето й. Тя знае колко искаш да е щастлива и ще бъда щастлива винаги, дори само за да ти угоди. Тя знае, че когато не казваш нещо, то не значи, че не го мислиш и никога не задава излишни въпроси. Обича да реди пъзели.

Обожава животните и е толкова внимателна, никога не би забравила да сложи вода на кучето, не би пропуснала да го разходи. Защото тя умее да поема отговорност. Знае, че е отговорна и за теб, тъкмо защото я обичаш, и никога, никога не би направила нещо, с което да те нарани. Не би ти дала повод да си тръгнеш, не би си тръгнала без повод, но преди всичко, тя никога не би...и ти ще знаеш това още от първия миг, в който я видиш.

Тя е точно зад ъгъла, всъщност тя е навсякъде, до пролетта ще си я срещнал. Може би
на опашката в магазина, в коридорите на спортната зала (понеже пропуснах да  кажа, тя ходи на каланетика) или пред канцеларията в университета. Ти ще се пошегуваш, тя ще се засмее и всичко ще се случи просто и естествено, както се пее в онази песен, която вече не слушам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Да се върнем отново на бомбето: На първо място, за Сабина то беше смътен спомен за забравения дядо, кмет на малък чешки градец от миналия ве...